Spraakbewegingen - Ronding Video 2 - Hoeveel rondjes ontdek jij? (ronding)

Hieronder staan overige ideeën om spelenderwijs ronding te oefenen thuis en/of in de klas. Aan de blauwe letters/vormen in de uitleg kan je zien in welke delen van het woord je mond de geronde vorm aanneemt (de spieren van o.a. je wangen en lippen bewegen naar voren in de richting een ronding).

Ik bied alles op deze website gratis aan voor alle kinderen die deze ondersteuning kunnen gebruiken. Voor ouders die spelenderwijs spraakbewegingen in taal thuis willen invoegen. Voor alle beroepsprofessionals (o.a. logopedisten, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ambulant dienstverleners) die hier ook inspiratie uit kunnen halen om spraakbewegingen in voor het kind betekenisvolle taal te integreren in de schoolse setting.

Mochten de filmpjes en bijbehorende materialen op deze website van betekenis zijn geweest voor jouw kind, leerling of cliënt, zou ik een kleine donatie enorm waarderen! Ik ben hierin niet verbonden aan een bedrijf of organisatie, maar ik maak alles zelf in de avonduren en weekenden. Er gaat veel tijd zitten in het maken van alles wat op deze website te vinden is.

Met een donatie kan ik een deel van de kosten dekken en blijven werken aan nieuwe filmpjes, liedjes en materialen om hopelijk zo veel mogelijk gratis te kunnen blijven aanbieden.

Warme groet,
Petra

1. Tijdens een lunchmoment aan elkaar vragen “wat wil je op je boterham? Daarna smeer je het of leg je het op de boterham.
Je kan ook een keuze aanbieden: [honing] OF [chocoladepasta]?
verschillende antwoorden: boter, honing, etc.

2. Daarna lekker opeten:
“hmmm, ik proef de… boter, etc”

3. In de supermarkt samen op zoek gaan naar boterhammen, boter etc.

4. Filmpjes op internet opzoeken hoe brood, boter/honing, etc. gemaakt worden. De video soms op pauze zetten en spelenderwijs de ronding in de doelwoorden herhalen.

1. Yoghurt met bosbessen.

2. Samen om de beurt een bosbes pakken en kijken naar de vorm van de verschillende bosbessen. Ze zijn allemaal rond. Je kan tussendoor een grapje maken dat je een vierkante bosbes hebt gepakt, of de vorm van een driehoek ;-). 

Hier zijn vast nog aanvullende leuke ideeën bij te verzinnen 😉 naast degenen die ik al eerder gegeven heb.

Stuur me een messenger berichtje via de Facebook “Zwingwoorden”. 
Dit kan speelgoed zijn, een prentenboek, een spelletje.

Indien uw kind, cliënt of leerling logopedie heeft, neem dan contact op met uw behandelend logopedist. Zij/hij kan het beste advies geven welke spraak- en taaloefeningen uw kind nodig heeft. Deze filmpjes/materialen kunnen onder geen voorwaarde een vervanging zijn voor logopedische behandelingen wanneer dit geïndiceerd is.

error: Content is protected !!